• Top 5 waar ik op moet letten als ik schoenen koop

  Mooie schoenen

  Het kopen van schoenen kan erg leuk, maar ook zeker lastig zijn. Er zijn een aantal tips die ervoor zorgen dat jij voortaan altijd het juiste paar kiest!

  Top 5 tips. Allereerst is het belangrijk om te investeren in een goed paar schoenen. Ga dus niet meteen voor de meest goedkope schoenen, want je kunt erop rekenen dat ze niet alleen niet goed zijn voor je voeten, maar ook dat ze snel kapot gaan. Het is verleidelijk om leuke schoenen te kopen in een winkel waar het weinig kost, maar kies voor een paar waarbij je kunt rekenen op goede kwaliteit.

  De tweede tip is om goed te letten op het materiaal. Een paar leren schoenen is altijd goed en zullen ook lang goed blijven. Er zijn echter ook veel schoenen op de markt die gemaakt zijn van nepleer, waarbij ze niet te onderscheiden zijn van echt. Dat verschil zul je pas merken na aankoop. Ze gaan sneller kapot en nepleer is eigenlijk alleen goed voor het uiterlijk van de schoen.

  Als derde: ga naar een winkel! Hoewel het super verleidelijk is om online een paar schoenen te bestellen zodat je niet de deur uit hoeft, kun je echt beter naar een winkel gaan. Het is ontzettend belangrijk dat een schoen echt goed zit, en dat je de mogelijkheid hebt om een rondje te lopen en om verschillende maten te passen. Het kan zijn dat een maatje groter nét iets beter zit bijvoorbeeld. Er kan veel niet goed zijn aan een schoen. Je voet is misschien te breed of juist te smal, de wreef is te hoog en ga zo maar door. Bovendien kan een medewerker je ook adviseren als het gaat om schoenen, en online zal dat niet gebeuren.

  Meet je voeten op of laat dit doen. Hoewel veel mensen hun leven lang dezelfde maat houden, kan het gebeuren dat je voeten zijn veranderd waardoor er een andere maat nodig is. Opmeten is helemaal niet moeilijk en je weet meteen of je eigenlijk wel de goede maat draagt. Hier kun je bij een schoenenwinkel naar vragen.

  Ten slotte is het het beste om schoenen te passen in de namiddag. Dat klinkt misschien vreemd, maar gedurende de dag zwellen de voeten wat op en zijn ze in de namiddag op hun grootst. Als schoenen op dat moment perfect zitten, heb je het goede paar gevonden. Vergeet niet te passen met sokken!

  Post Tagged with ,

Geef een reactie